Poruka Yogiraj Amarjyoti Babajia

Svjetski mir


Isto kao što sunce daje svjetlost, osjećaj daje priliku za suosjećanje, cvijet koji neprestano daje miris, na isti način svaki trenutak koji nam nadolazi nam treba donijeti miris Neustrašivosti, Jednote i Blaženstva. Ako imate hrabrosti izreći što vam je u srcu i umijeće razumijevanja onog što je u srcu drugih, onda odnosi nikada neće biti ugroženi. Ako izvučete trn iz stopala, postaje zabavno hodati, i ako „ego“ izađe iz uma onda postaje zabavno živjeti život. Postoji ogromna razlika između nogu dok hodaju, jedna je ispred, druga je iza, no ona koja je naprijed nije „ponosna“ , niti se ona iza osjeća „uvrijeđeno“ jer znaju da će se to promijeniti u trenutku, kažu to je Život.


Dok god stablo ostaje u odnosu s korijenom, stablo ostaje zeleno. Ako se odreže od korijena, osušit će se za dva do četiri dana. Međutim, svatko zaboravlja svoje podrijetlo i busa se o prsa svojom hrabrošću. Nitko nije zabrinut za sušenje stabla. Naš vlastiti duhovni napredak i slijeđenje tradicije povezani. Naše poznavanje tradicije je razlog zašto rastemo u našem odricanju, odlučnom vježbanju i velikodušnosti. Isto kao što visoka kuća ne može biti podignuta na slabim temeljima, slično ako su apatija, očaj ili slabost prisutni u mislima, naš životni put nikada ne može ići ka višem sebstvu.


Razočaranje znači prihvaćanje poraza prije borbe, i zapamtite još jednu stvar – Radost ne može nikada ući u depresivni život i kako je moguće rasti u životu gdje nema Radosti? U palači života, tuga i očaj su dvije sirove cigle koje su dovoljne da ju unište. Stoga, što je jača cigla volje, to palača isto može dobiti na veličanstvenosti i uzvišenosti. Ljudsko razmišljanje i stavovi se mijenjaju s vremenom. Kad muha padne u čaj, bacate čaj, a kad muha padne u ghee bacite muhu. Kad ljudi vole nekog zaborave na njegove zle osobine, kad mrze nekog zaborave na njegove dobre strane.