Sunyoga India

Sunčeva energija je najviša energija za sva živa bića na Zemlji. Od Sunca se prvo odvojila Majka Zemlja, te su se hlađenjem Zemlje i evolucijom stvorili uvjeti za život i na kraju život. Stoga, izvor svih elemenata potrebnih za balans života nalaze se u Sunčevoj energiji. Sunyoga i Meditacija na sunce su proces iscjeljenja kroz Sunce – Solarnog iscjeljenja.

Sve vrste problema dolaze od disbalansa pet elemenata bili oni mentalni, psihološki, fiziološki, vitalni ili društveni. Kroz Sunce praktikant, rastom svog fokusa i prakse, može primati izvornu energiju od Sunca koju tijelo može metabolizirati i nadopuniti sve nerazjašnjene misli u kojima je disbalans energije, a potom i uravnotežiti disbalanse u našim stanicama tijela. Kozmička energija ima inteligenciju koja je daleko viša od ljudske i zna kako i gdje je potrebno uravnoteženje. Tako, iskreni praktikant postupno dolazi do mentalnog, fizičkog i duhovnog zdravlja.

Lijevo: 1200 učenika jedne škole prakticiraju Sunyogu pod vodstvom Sunyogija Umashankara, istraživanje koje je napravljeno kroz 3 mjeseca pokazuje 30% veće postignuće na testovima nego prije početka prakticiranja Sunyoge
Desno: Mlada praktikantica, Sunyoga India

Danas je sve češći problem slabljenje memorije, manjak svijesti i koncentracije. Kroz sunce ih sve možemo unaprijediti. Možemo razviti fokus i savršeno obavljati svoju dužnost u pravo vrijeme. Ispravno izvršavanje naših zadataka i dužnosti, s velikim fokusom, dovodi do velikog rezultata i ispunjenja našeg cilja.

Emocionalni disbalans najčešće nastaje jer smo emotivno vezani za materijalni svijet koji stvara beskonačnu količinu očekivanja. Ta očekivanja nazivamo maya (skt. iluzija). Kroz Sunyogu naše tijelo i um postepeno počinju prepoznavati drugačije stanje; stanje balansa i ugode koja je iznad emocije, te naša jaka emocionalna potreba može biti u balansu i pod našom kontrolom.

Sunyoga nam pokazuje kako i gdje smo spojeni s kozmosom. Kad saznamo tu formulu, razumjeti ćemo i u kojem smislu uravnotežiti određene situacije.

Um je izvor i rješenje svih naših problema. Možemo biti sretni što imamo toliko puno pozitivnih misli. Kozmos nam je dao veliku šansu, dao nam je sve sposobnosti i dobre misli, no mi, uglavnom, ni ne završavajući jednu misao prelazimo na drugu. Uznemiren um je poput majmuna koji skače s grane na granu, s jednog na drugo mjesto. Nezavršene misli stvaraju tenziju , stres i depresiju. Kad se um zaustavi on može biti kontroliran. Tada misao također može biti lako kontrolirana, pa možemo napraviti pravi plan za svoje zadatke i dužnosti. Kroz Solarno iscjeljenje možemo izbalansirati svoj um i misli. Možemo izbalansirati čak i svojih pet elemenata energije iznutra. Um je energija i dolazi od energije 5 elemenata. Kroz Meditaciju na sunce možemo se lako izbalansirati.

Lijevo: Sunyoga meditacija 2021.
Desno: vježbanje Sunyoge, Rijeka 2020.

Naša vitalnost također može biti unaprijeđena kroz solarno iscjeljenje – to je prirodan proces. Kroz Sunyogu možemo saznati tko smo, zašto smo na ovo Zemlji, koja je svrha našeg dolaska i što bi trebala biti naša dužnost prema Majci Zemlji i Kozmosu. Mi smo jedinica kozmosa i svu univerzalnu prirodu imamo unutar sebe. Naša svaka stanica je ima, što nam omogućuje da se punimo, iscjeljujemo, balansiramo, budemo pročišćeni i osjetimo dobit kroz kozmičku energiju i povezanost s kozmosom. Sunce nam kroz stapanje s Kozmosom, može dati vrlo visoko znanje unutrašnjeg balansiranja. To se zove realizacija – samorealizacija.

Ulomak iz predavanja Sunyogi Uma Shankara

Sunyogi Umasankar – What is Sunyoga?